Over George Vogelaar

George Vogelaar is sinds 2003  weer freelance journalist. Voor die tijd was hij 17 jaar hoofdredacteur van diverse kranten, waaronder Dagblad De Limburger (1994-2001) en Drentse Courant/Groninger Dagblad (1984-1994).

Vogelaar begon zijn journalistieke carriere bij het ANP in Utrecht (1967-1978).  Daarna richtte hij samen met enkele vrienden/collega’s, onder wie Cees Grimbergen (nu Omroep Max) het Journalisten Kollektief Utrecht op. Vanuit dat kollektief werkte hij onder meer voor De Volkskrant, toenmalige Vrije Volk, Nieuwe Revu en Vrij Nederland. Ook werkte hij voor diverse omroepen in Hilversum: Vara, VPRO, IKON en NCRV. Hij was onder meer redacteur bij Sonja op Maandag, Hoe bestaat het en Neon (VPRO).

Hij stapte in 1984 over naar de Winschoter Courant in Oost-Groningen. Na een fusie met de bladen van de Drents-Groningse Pers werd hij (mede)hoofdredacteur van de Winschoter Courant, De Noord-Ooster, Emmer Courant, Drentse en Asser Courant en het Hoogeveens Dagblad. Nadat hij in 1986  hoofdredacteur werd van alle vijf de titels bouwde hij de dagbladen om naar ochtendkrant en transformeerde de vijf titels in twee nieuwe: Groninger Dagblad en Drentse Courant. In 1994 stapte hij over naar De Limburger en na de fusie met het Dagblad voor Noord-Limburg werd hij benoemd tot hoofdredacteur van Dagblad De Limburger. Na het hoofdredacteurschap werkte Vogelaar nog twee jaar als directeur tijdschriften bij Media Groep Limburg (MGL). En sinds 2003 dus weer als freelancer. (Zie voor meer informatie daarover “journalist”.)

Foto: Luc Lodder