Tv & Film Maker

Guus Rondagh en Leks Verzijlbergh tonen de campus van Calatrava

Guus Rondagh en Leks Verzijlbergh tonen de campus van Calatrava

Nieuwe documentaire van

George Vogelaar en Geert van  Gemert:

                   “ALS JE WINT HEB JE VRIENDEN”

 In maart 2009 werd de toenmalig directeur-bestuurder van Woningcorporatie Servatius in Maastricht geschorst. Wegens roekeloos handelen en falend toezicht was de uitleg. Maar was dat wel zo?

In de documentairefilm “Als je wint heb je vrienden” vertelt de ex-directeur over hoe zijn leven een drastische wending kreeg, hoe hij langzaam wegzakte in een moeras van ellende, verdriet en eenzaamheid.

Nu nog vecht hij elke dag voor eerherstel, voor gerechtigheid. Een strijd die hij hoe dan ook wil winnen. Zijn naam: Leks Verzijlbergh.

 George Vogelaar maakt deze documentaire samen met Geert van Gemert. De filmmakers laten zien hoe we met elkaar omgaan in tijden van succes maar vooral op momenten dat het flink mis dreigt te gaan en er iemand als schuldige moet worden aangewezen. Kijken we dan ook nog wel naar elkaar om?

Aan het woord komen onder meer Gerd Leers, Santiago Calatrava, Leon Frissen, Jo Ritzen, Guus Rondagh, Josje Godwin, Luc Winants, Cees Leenarts, Huub Paulissen,  Wiel Nelissen en Leks Verzijlbergh zelf.

De premiere van de film staat gepland voor de herfst van 2015

 **************              *************            ************       *************

Voor TV Maastricht bereidt Vogelaar twaalf gesprekken voor met de nieuwe lijsttrekkers van de politieke partijen in Maastricht in het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014. De opnamen van deze gesprekken zijn op 24, 25, 26 en 27 februari in het Pesthuyspodium in Maastricht. Samen met Ron van den Bolt en een gastinterviewer ondervraagt hij als centrale presentator de lijsttrekkers. Daarnaast is hij een van de twee presentatoren bij het grote lijsttrekkersdebat en de live uitzending op woensdag 19 maart vanuit het stadhuis van Maastricht.

Vanaf 15 maart 2013 produceerde, redigeerde en presenteerde  George Vogelaar  een  praatprogramma: De Rode Stoelen. Elke  weekend op L1 televisie en TV Maastricht. Vogelaar ontvangt vier interessante Limburgers in zijn 50 minuten durend programma. Gasten uit de Limburgse wereld van de politiek, maatschappij, kunst en cultuur, sport, onderwijs, innovatie en actualiteit. Kortom: de hele Limburgse wereld kan in een van  De Rode Stoelen plaatsnemen. Van dit programma zijn inmiddels 26 afleveringen uitgezonden. In april vervolgt Vogelaar met een nieuwe serie gesprekken in De Rode Stoelen.

George Vogelaar/GVProducties maakt tv-programma’s en films. Hij werkt onder meer voor L1 televisie en TVMaastricht. Voor deze omroepen bedacht, produceerde en presenteerde  hij  de series De Geschiedenis van Limburg (L1 televisie, 2007). Voor TV Maastricht maakte Vogelaar  het politieke praatprogramma De Stembus (2010) , interviewde hij alle lijsttrekkers in En Profil, schetste in een dertiendelige serie het leven in Maastricht Noord-Oost onder de titel W2NL  en was hij de presentator en redacteur van de talkshow Leven in de Brouwerij (2011).

Als filmmaker produceerde en redigeerde hij samen met Geert van Gemert “Perspectieven/Perspectives”, een documentaire  (58″) over de bekende architect Wiel Arets. De documentaire ging in premiere op het Rotterdams Architectuur Film Festival (AFFR) op 8 oktober 2011.  De film kreeg daar 5 ***** van het publiek. De documentaire was gebaseerd op zes kortere films die speciaal gemaakt werden voor een tentoonstelling over het werk van Wiel Arets in Schunck*  in Heerlen.

Vogelaar en Van Gemert maakten in 2011  drie kortere films (over verleden, heden en toekomst)  voor de Stichting Jeugdzorg Sint Joseph in Cadier en Keer ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de stichting. Tezamen vormen deze drie films een sluitend portret van de instelling.

GVProducties produceerde ook enkele korte films voor de gemeente Maastricht, waaronder een over de Veilige Buurten Teams en over de jeugd in Daalhof en Amby.

Voor de PvdA interviewde Vogelaar wethouder Jacques Costongs (PvdA) over het hoe en het waarom van het vertrek van Gerd Leers in 2010 als burgemeester van Maastricht.

Voor Kringloop Zuid maakte GVProducties in 2012 een televisiecommercial ter ondersteuning van de verhuizing naar een nieuw pand en het aanbod van Kringloop Zuid.

Vogelaar werkt op dit moment aan een documentaire over de Maastrichtse cellist Joseph Hollman (1856-1927) die tijdens zijn leven een beroemdheid was en de hele wereld afreisde en onder meer bekend werd door de vertolking van La Cygne van Camille Saint-Saens, een vriend van Hollman.

Voor de Stichting Wigwamvakanties produceerde GVProducties twee korte filmpjes voor de website van deze organisatie.