Tv & Film Maker

Documentaires van George Vogelaar en Geert van  Gemert:

“Perspectieven/Perspectives”, een documentaire  (58″) over de bekende architect Wiel Arets. De documentaire ging in premiere op het Rotterdams Architectuur Film Festival (AFFR) op 8 oktober 2011.  De film kreeg daar 5 ***** van het publiek. De documentaire was gebaseerd op zes kortere films die speciaal gemaakt werden voor een tentoonstelling over het werk van Wiel Arets in Schunck*  in Heerlen.

 “ALS JE WINT HEB JE VRIENDEN”

 In maart 2009 werd de toenmalig directeur-bestuurder van Woningcorporatie Servatius in Maastricht geschorst. Wegens roekeloos handelen en falend toezicht was de uitleg. Maar was dat wel zo? In de documentairefilm “Als je wint heb je vrienden” vertelt de ex-directeur over hoe zijn leven een drastische wending kreeg, hoe hij langzaam wegzakte in een moeras van ellende, verdriet en eenzaamheid. Nu nog vecht hij elke dag voor eerherstel, voor gerechtigheid. Een strijd die hij hoe dan ook wil winnen. Zijn naam: Leks Verzijlbergh. George Vogelaar maakt deze documentaire (2015) samen met Geert van Gemert. De filmmakers laten zien hoe we met elkaar omgaan in tijden van succes maar vooral op momenten dat het flink mis dreigt te gaan en er iemand als schuldige moet worden aangewezen. Kijken we dan ook nog wel naar elkaar om?

“Met de zegen van Barbara”

In “Met de zegen van Barbara” (2018) laten Vogelaar en  Van Gemert veel mensen aan het woord over de bouw van de Koning Willem-Alexander tunnel (A2-tunnel). De tunnel zorgde ervoor dat er geen snelweg bovengronds is door Maastricht-Oost. Het bouwproject is opmerkelijk genoeg gerealiseerd binnen de geplande tijd en binnen het beschikbare budget.

Vogelaar en Van Gemert maakten in 2011  drie kortere films (over verleden, heden en toekomst)  voor de Stichting Jeugdzorg Sint Joseph in Cadier en Keer ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de stichting. Tezamen vormen deze drie films een sluitend portret van de instelling.

 

 **************              *************            ************       *************

George Vogelaar/GVProducties maakt tv-programma’s en films. Hij werkt onder meer voor L1 televisie en TVMaastricht. Voor deze omroepen bedacht, produceerde en presenteerde  hij  de series De Geschiedenis van Limburg (L1 televisie, 2007). Voor TV Maastricht maakte Vogelaar  het politieke praatprogramma De Stembus (2010) , interviewde hij alle lijsttrekkers in En Profil, schetste in een dertiendelige serie het leven in Maastricht Noord-Oost onder de titel W2NL  en was hij de presentator en redacteur van de talkshow Leven in de Brouwerij (2011). Vanaf 15 maart 2013 tot 2018 produceerde, redigeerde en presenteerde  George Vogelaar  het praatprogramma: De Rode Stoelen. Elke  weekend op L1 televisie en TV Maastricht.

Vogelaar en Van Gemert maakten in 2011  drie kortere films (over verleden, heden en toekomst)  voor de Stichting Jeugdzorg Sint Joseph in Cadier en Keer ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de stichting. Tezamen vormen deze drie films een sluitend portret van de instelling.