Bert Janssen en George Vogelaar lanceren nieuwe fotosite: www.rondommaastricht.nl

Maastricht – Fotograaf Bert Janssen en journalist George Vogelaar lanceren een nieuwe fotosite onder de naam Rondom Maastricht: www.rondommaastricht.nl.

Op deze site tonen zij honderden foto’s die gemaakt zijn in het kader van hun project Rondom Maastricht, een documentair fotoverslag van hun tocht langs de grens van de gemeente Maastricht. De foto’s geven een interessant beeld van de groene stola die om Maastricht heen gedrapeerd is. Het buitengebied, zo constateerden zij, wordt gebruikt voor recreatie, sport en ontspanning, land- en tuinbouw, wijngaarden en het illegaal dumpen van afval.

Vanuit het buitengebied keken ze ook naar Maastricht en legden de stad rondom vast. Als ijkpunten werden daarbij de toren van de Sint Janskerk op het Vrijthof gebruikt en de toren van de Enci. Ook beklommen zij de Sint Jan om vanuit dit hoge standpunt omgekeerd de buitengebieden van de stad vast te leggen.

Om de grens te kunnen documenteren wandelden Janssen en Vogelaar een paar weken letterlijk langs en op de stadsgrens. Zij gebruikten daartoe een speciale kaart van de gemeente Maastricht. Daar waar de grens wordt gevormd door de Maas verkenden ze dat deel per boot en paar kano.

Van de hierboven opgesomde onderwerpen zijn honderden foto’s te zien op de site van Rondom Maastricht. De foto’s zijn in een aantal formaten ook te koop tegen aantrekkelijke prijzen.

Voor meer informatie:

Bert Janssen 06-51056564

George Vogelaar 06-53370583

www.rondommaastricht.nl