Nieuwe documentaire: “Als je wint heb je vrienden”

Nieuwe documentaire van

George Vogelaar en Geert van  Gemert:

“ALS JE WINT HEB JE VRIENDEN”

In maart 2009 werd de toenmalig directeur-bestuurder van Woningcorporatie Servatius in Maastricht geschorst. Wegens roekeloos handelen en falend toezicht was de uitleg. Maar was dat wel zo?

In de documentairefilm “Als je wint, heb je vrienden” vertelt de ex-directeur over hoe zijn leven een drastische wending kreeg, hoe hij langzaam wegzakte in een moeras van ellende, verdriet en eenzaamheid.

Nu nog vecht hij elke dag voor eerherstel, voor gerechtigheid. Een strijd die hij hoe dan ook wil winnen. Zijn naam: Leks Verzijlbergh.

George Vogelaar maakt deze documentaire samen met Geert van Gemert. De filmmakers laten zien hoe we met elkaar omgaan in tijden van succes maar vooral op momenten dat het flink mis dreigt te gaan en er iemand als schuldige moet worden aangewezen. Kijken we dan ook nog wel naar elkaar om?

Aan het woord komen onder meer Gerd Leers, Santiago Calatrava, Leon Frissen, Jo Ritzen, Guus Rondagh, Josje Godwin, Luc Winants, Cees Leenarts, Huub Paulissen, Wiel Nelissen en Leks Verzijlbergh zelf.

De premiere van de documentaire is gepland in de herfst van 2015